Thajská polévka Tom Yum

Thajská polévka Tom Yum

Polévka Tom yum se vyznačuje výraznou pikantně kyselou chutí a vůní po kořeními a bylinami, které jsou v polévce bohatě zastoupené.

Vše o Ústřicové omáčce

Vše o Ústřicové omáčce

Ústřicová omáčka patří k základním stavebním kamenům Asijské kuchyně. V tomto článku vám prozradíme její historii, výrobní postup a několik zajímavých tipů!

Vše o sójové omáčce

Vše o sójové omáčce

Sójová omáčka je jedno z nejstarších koření na světě. Z čeho se vyrábí, jaké druhy známe a další tipy v našem blogu.

Vše o rýži

Vše o rýži

Všichni milujeme rýži. V tomto článku se koukneme na prémiové druhy jako je Jasmínová a Basmati rýže.

Vše o octu

Vše o octu

Kde se vzal ocet? Jaké jsou typické octy v Asii a jak se používají?

Bujóny

Bujóny

Všichni bujóny známe ale opravdu víme jak se používají ty Asijské?