Somen japonsky, somyeon korejsky nebo sumian čínština je velmi tenká nudle vyrobená z pšeničné mouky o průměru menším než 1,3 mm. Nudle jsou široce používány ve východoasijské kuchyni. Japonský somen se vyrábí protahováním těsta rostlinným olejem, tvoří se tak tenké prameny, které se suší na vzduchu pro pozdější použití. To se liší od podobné tenké nudle, hiyamugi, která je řezaná nožem. V Japonsku se nudle somen obvykle podávají studené s lehkou omáčkou zvanou tsuyu. V Koreji se obvykle podávají v teplých nebo studených nudlových polévkách. Jiná jména jsou nyumen v japonštině, pro verzi podávanou v polévce.
Příprava: vhodíme do vroucí vody a vaříme cca 2 minuty. Uvařené nudle propláchneme. Hotové přidáváme do vašich oblíbených pokrmů.
Složení: pšeničná mouka 99%, sůl.
Alergeny- Lepek
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1492 kJ
Energie (kcal)- 357 kcal
Tuky- 1 g z toho saturované 0,3 g
Sacharidy- 73 g z toho cukry 1,7 g
Bílkoviny- 12 g
Sůl - 1 g
Přes naši snahu mít všechny informace o výrobcích aktuální a správné, může dojít z důvodu aktualizace předpisů ke změně složek a dietetických informací. Vždy si proto přečtěte etiketu na výrobku a nespoléhejte se pouze na informace poskytnuté na našich stránkách.