Kardamom je koření získávané ze semen několika druhů rostlin z rodů Elettaria a Amomum z čeledi zázvorníkovitých. Černý kardamom, také známý jako hnědý, větší, dlouhý nebo nepálský kardamom, z druhu Amomum subulatum, pochází z východního Himálaje a obvykle se pěstuje ve východním Nepálu, Sikkimu a částech oblasti Darjeeling v Západním Bengálsku (Indie) a jižním Bhútánu.
Vůně a chuť: těžší dřevitá chuť s nádechem uzeného.
Použití v kuchyni: do indických jídel, nápojů, tučná masa, skopové, hovězí, do asijských jídel - vývar, dušené maso.
Balení | 60 g |
---|---|
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez korýšů, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez ryb, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Kuchyně | Asijská, Indická, Thajská |
Min.Trvanlivost | 05/2023 |
Země původu | Vietnam |
S.P. | 23C |
Kompl. Balení ks | 84 |
EAN | 8594200080112 |