Chili pasta z hnědé rýže Gochujang je tradiční korejská fermentovaná pasta, která je základem mnoha korejských jídel. Gochujang se vyrábí z hnědé rýže, fermentovaných sójových bobů, červených chili papriček a soli. Díky fermentačnímu procesu získává pasta komplexní chuťový profil s bohatou, pálivou a lehce sladkou chutí s výrazným umami. Gochujang se používá jako přísada do mnoha pokrmů, včetně slavných korejských jídel jako bibimbap (rýžová mísa s masem a zeleninou), tteokbokki (pikantní rýžové válečky) nebo marinády pro grilované maso.
Složení: Voda, kukuřičný sirup, pšeničná mouka, natural rýže, prášek z červené papriky 6%, sůl, alkohol, česnek , cibule, sojové boby, zvýražňovač chuti E621.
Alergeny- sója, pšeníce
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 865 kJ
Energie (kcal)- 207 kcal
Tuky- 1,6 g z toho saturované 0,3 g
Sacharidy- 42 g z toho cukrů 34 g
Bílkoviny- 8,1 g
Sůl - 6,4 g
Chilli pasta z hnědé rýže
Objevte jedinečnou chuť chilli pasty z hnědé rýže! Tento článek vás provede světem exotických chutí a ukáže, jak tato pikantní ingredience dokáže ozvláštnit vaše oblíbené recepty. Přečtěte si, jak vzniká, kde ji použít a proč ji vyzkoušet!