Okonomiyaki omáčka je speciální omáčka používaná v tradiční japonské kuchyni pro dochucení a doplnění pokrmu zvaného "okonomiyaki." Okonomiyaki je druh japonské palačinky nebo placky, která je vyrobena z křupavého těsta smíchaného s různými přísadami, jako jsou zelenina, maso nebo mořské plody. Omáčka je jedním z nejdůležitějších prvků tohoto pokrmu a dodává mu charakteristickou chuť.
Okonomiyaki omáčka se používá následujícím způsobem:
K okonomiyaki: Omáčka je neodmyslitelnou součástí přípravy okonomiyaki. Po upečení okonomiyaki je omáčka nanesena na placku aby jí dodala chuť a vzhled.
K dalším pokrmům: Okonomiyaki omáčka může být také použita k dochucení jiných jídel, jako jsou takoyaki (japonská svačina ve tvaru koule vyrobená z těsta na bázi pšeničné mouky), palačinky nebo placky s různými přísadami.
Složení: Vývar (cibule, česnek, bobkový list, skořice, voda), fruktózový sirup, cukr, rajčatová pasta, destilovaný ocet, sůl, mango pyré, sójová omáčka ( voda, sójové boby, pšenice, sůl), rybí omáčka ( Rybí extrakt, sůl, cukr), voda, modifikovaný tapiokový škrob, zázvor, barviva E150c, zvýrazňovač chuti E621, koření ( tymián, šajvěj, muškátový oříšek, zázvor, černý pepř, červené chilli), zahušťovadlo E415, ústřicový extrakt ( maltodextrin, ústřice, sůl, cukr, zázvor).
Alergeny - sója, pšenice, ryby, ústřice
Nutriční hodnoty ve 100ml
Energie (kJ)- 761 kJ
Energie (kcal)- 182 kcal
Tuky- 0 g
Sacharidy- 43 g z toho cukrů 39 g
Bílkoviny- 1,9 g
Sůl - 6,3 g