Zajímavosti a tipy z asijské kuchyně


Fenomén Sriracha

Fenomén Sriracha

V současnosti jedna z nejoblíbenějších chilli omáček na světě. Recept na domácí Srirachu!


Miso zázrak

Miso zázrak

Miso pasta patří k základním stavebním kamenům Japonské kuchyně. V tomto článku vám prozradíme její historii, výrobní postup a několik zajímavých tipů!


Vše o octu

Vše o octu

Kde se vzal ocet? Jaké jsou typické octy v Asii a jak se používají?


Vše o rýži

Vše o rýži

Všichni milujeme rýži. V tomto článku se koukneme na prémiové druhy jako je Jasmínová a Basmati rýže.


Vše o sójové omáčce

Vše o sójové omáčce

Sójová omáčka je jedno z nejstarších koření na světě. Z čeho se vyrábí, jaké druhy známe a další tipy v našem blogu.


Vše o Ústřicové omáčce

Vše o Ústřicové omáčce

Ústřicová omáčka patří k základním stavebním kamenům Asijské kuchyně. V tomto článku vám prozradíme její historii, výrobní postup a několik zajímavých tipů!