Recept na Saag Aloo

Saag Aloo je oblíbené indické vegetariánské jídlo, které kombinuje špenát (saag) a brambory (aloo) s bohatou směsí koření. Toto jídlo pochází z oblasti Pandžábu, kde je tradičně připravováno jako součást rodinných obědů a večeří. Saag Aloo je známé svou jednoduchostí, ale zároveň hlubokou chutí, která je výsledkem pečlivě vyváženého koření. Je to ideální pokrm pro ty, kteří chtějí ochutnat autentickou indickou kuchyni v pohodlí svého domova.

 


Suroviny:

- 500 g čerstvého špenátu (nebo 300 g mraženého)
- 3 střední brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 střední cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané může být i mletý česnek 
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru pokud nemáte použijte mletý zázvor 
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli (dle chuti)  nebojte se experimentovat nabízíme různé omáčky a pasty  
- Sůl podle chuti
- 1 rajče, nakrájené na malé kousky
- 1/2 lžičky garam masaly
- Čerstvý koriandr na ozdobu

 Příprava:

1. Příprava špenátu: Pokud používáte čerstvý špenát, důkladně ho omyjte a nasekejte. Pokud používáte mražený, nechte ho rozmrazit a vymačkejte přebytečnou vodu.

2. Vaření brambor: V hrnci přiveďte vodu k varu, přidejte špetku soli a brambory. Vařte je asi 10 minut, dokud nejsou měkké, ale stále pevné. Sceďte a odložte stranou.

3. Příprava základu: V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte římský kmín a nechte ho praskat asi 30 sekund. Poté přidejte cibuli a smažte ji do zlatova.

4. Přidání koření: Přidejte česnek, zázvor, mletý koriandr, kurkumu a chilli. Smažte další 2 minuty, dokud se koření nerozvoní.

5. Vaření špenátu: Přidejte nakrájený špenát a rajče do pánve. Míchejte, dokud špenát nezvadne a rajče se nerozpadne.

6. Spojení ingrediencí: Přidejte vařené brambory do směsi a jemně promíchejte, aby se brambory obalily kořením a špenátem. Podle chuti osolte.

7. Dokončení: Přidejte garam masalu a promíchejte. Vařte dalších 5 minut, aby se chutě propojily.

8. Servírování: Saag Aloo podávejte horké, ozdobené čerstvým koriandrem. Skvěle se hodí jako příloha k rýži nebo indickému chlebu naan.

Saag Aloo je nejen lahodné, ale také výživné jídlo, které spojuje jednoduchost s bohatstvím chutí. Při jeho přípravě se můžete ponořit do světa indické kuchyně a objevit kouzlo koření, které dokáže proměnit obyčejné suroviny v nezapomenutelný zážitek. Nechte se inspirovat touto tradiční recepturou a přineste kousek Indie na svůj stůl.

nebo rovnou vyzkoušejte náš instantní Saag Aloo pokrm!

Recept Saag Aloo

Doporučené produkty1

Expedujeme do 24 hod.

Expedujeme do 24 hod.

Zboží skladem objednané do 12H v pracovní den zpravidla expedujeme ve stejný den. Objednávky po 12H případně o víkendu a svátcích jsou expedovány následující pracovní den.