Custard se používá především jako dezert, jako základ dezertu, nebo jako dezertní krémová náplň. Použijte pudink místo smetany nebo zmrzliny s vaším oblíbeným dezertem nebo dortem. Některé z našich oblíbených dezertů, které se hodí k pudinku, jsou Ovocný závin, ovocný crumble a pečená jablka. Do mísy přidejte nakrájený banán, přelijte pudinkem a posypte sušeným kokosem pro lahodný kokosovo-banánový pudink. Čerstvé nebo konzervované ovoce přelijte teplým pudinkem. Pro texturu můžete přidat drcené ořechy nebo semínka.
Složení: kukuřičný škrob (obsahuje oxid siřičitý), příchutě, barva (E102 E110) může nepříznivě ovlivnit činnost nebo pozornost dětí, sůl, zvýrazňovač chuti (E637).
Alergeny- Siřičitany
Příprava- 35g pudinku, 15 až 35g práškového cukru a 2 lžíce mléka vymíchejte do hladké pasty. Zahřejte 560ml mléka a smíchejte jej s připravenou pastou. Směs přiveďte k mírnému varu za stálého míchání. Množstvím mléka určujete hustotu výsledného produktu, cukru použijte dle chuti. Můžete použít i odstředěné mléko nebo smetanu.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1525 kJ
Energie (kcal)- 359 kcal
Tuky- 0,7 g z toho saturované 0,1 g
Sacharidy- 86 g z toho cukrů 0 g
Bílkoviny- 0,3 g
Sůl- 0,2 g
Custard
Objevte lahodný svět custardu – krémového dezertu, který dobyl srdce gurmánů po celém světě! Jaká je historie tohoto hedvábného pokušení, kde se vzal a jak se stal součástí oblíbených dezertů? Přečtěte si více o tom, jak se custard využívá v kuchyni, a inspirujte se, jak ho připravit doma!