Mama Sita se specializuje na filipínské kořenící pasty a omáčky vysoké kvality. Filipínská kuchyně má španělské i čínské vlivy. Více
Netroufáte li si sami na asijské speciality můžete vyzkoušet namíchané směsi ze kterých snadno uvaříte vaše oblíbené jídlo. Adobo je pikantní omáčka oblíbená v celých Filipínách.
Návod na přípravu
1. Pikantní omáčku Mama sita (Adobo) rozpustíme ve 250 ml vody. Nalijeme směs na 1 kg masa nakrájeného na kostičky. Marinujte 15 minut.
2. Maso vyjmeme z marinády a na rozpáleném oleji opečeme na pánvi do zlatova.
3. Nalijte marinádu na maso a přiveďte k varu.
4. Snižte teplotu a duste, dokud maso nezměkne a omáčka nezhoustne. Podle potřeby přidejte vodu.
Složení- česnekový prášek, třtinový cukr, sůl, zvýrazňovač chuti E621, regulátor kyselosti E330, barvivo E150a, černý pepř, bílý pepř. Může obsahovat stopové množství, korýši, celer, ořechy, mléko, ryby, sója, měkýši.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1267 kJ
Energie (kcal)- 303 kcal
Tuky- 0 g z toho saturované 0 g
Sacharidy- 63 g z toho cukrů 47 g
Bílkoviny- 13 g
Sůl - 19,8 g
Recept na Adobo s omáčkou
Objevte chuť Filipín! Adobo je tradiční pokrm, který spojuje jedinečné ingredience a bohatou historii. Vyzkoušejte tento lahodný recept, který vás přenese přímo na Filipíny – ideální pro každou příležitost!