Smažené nudle Pancit Bihon
Co je Pancit Bihon
Pancit Bihon nebo Pancit Guisado jsou Filipínské smažené nudle které pochází z Číny a na Filipínách zdomácněli do lokální podoby. Základem je Bihon, což jsou vlasové nudle vyrobené třeba z kukuřičného škrobu, nebo jakékoli rýžové nudle smíchané s vepřovým masem, kuřecím masem a zeleninou. Toto jídlo se vždy podává během fiesty, narozeninových oslav a dalších zvláštních příležitostí. Příprava Pancit Bihon je velmi snadná a jídlo je to velmi chutné.
Pancit Bihon recept
Suroviny
450g Bihon nebo rýžových nudlí
250g vepřového masa nakrájeného na malé tenké plátky
250g kuřecího masa uvařeného, vykostěného a nakrájeného na tenké plátky
70g hrachových lusků
125g mrkve nakrájené na tenké plátky
1/2 malého zelí nakrájené na kousky
125g celerových listů nebo řapíkatého nakrájených nadrobno
1 středně velká cibule nakrájená nadrobno
1/2 lžíce česneku mletého
1 ks kuřecího bujónu
5 lžic sójové omáčky
3 až 4 šálky vody
Recept
Ve velkém hrnci osmahněte česnek a cibuli.
Přidejte vepřové a kuřecí maso a smažte 2 minuty.
Přidejte bujón a vodu a vařte 15 minut.
Vložte mrkev, hráškový lusk, zelí a celerové listy a několik minut duste.
Vyjměte všechny ingredience z hrnce kromě tekutiny a dejte je stranou.
Do hrnce s tekutinou přidejte sójovou omáčku a dobře promíchejte.
Přidejte Bihon (ujistěte se, že je nejprve namočíte asi na 10 minut do vody) a dobře promíchejte. Vařte, dokud se tekutina zcela neodpaří
Vložte zeleninu a maso, které se předtím vařily, a vše dobře promíchejte přibližně 2 minuty.
Podávejte horké.
Tipy
- Nejlepší je vždy dobře vypálený wok ale v nouzi můžete samozřejmě použít jakoukoli nepřilnavou pánev.
- V některých verzích se mimo vepřového a kuřecího masa přidávají kuřecí játra. Všechny tyto tři ingredience je možné použít i samostatně.
- Netroufáte li si na výrobu omáčky tak můžete použít již hotové se kterými bude váš Pancit Bihon hračka.
- Jako přílohu můžete použít nakrájené calamansi nebo limetky.
Diskuse