Netroufáte li si sami na asijské speciality můžete vyzkoušet namíchané směsi ze kterých snadno uvaříte vaše oblíbené jídlo. Z této směsi uvaříte skvělou omáčku Pad Thai.
Složení- cukr, tamarind šťáva (tamarind, voda), šalotka, rybí omáčka (ančovičky extrakt, sůl, cukr), rajčatový protlak, česnek, sojový olej, destilovaný ocet, sůl, chilli extrakt. Arašídy: pražené arašídy, nasekané. Protispékavá látka E551
Alergeny: Arašídy, ryby, sója
Návod na přípravu 2 porce
1. Namočte 120g rýžových nudlí nebo skleněných nudlí. Po změknutí je sceďte a odložte stranou.
2. Na pánvi nebo woku zahřejte 3 lžíce rostlinného oleje. Usmažte 100g krevet a 100g nakrájeného tofu.
3. Přidejte 1 vejce a obsah balení s omáčkou. Přidejte nudle a míchejte dokud nejsou uvařené.
Pokud je vše příliš suché můžete přidat trochu vody.
4. Přidejte 100 g fazolových klíčků a 3 pažitky nakrájené na kousky. Vařte další minutu.
5. Udělejte 2 porce a posypte je praženými arašídy z obsahu balení.
Typický Pad Thai se podává s čerstvými fazolovými klíčky, mletým chilli pepřem, banánovým květem, pažitkou a nakládaným chilli v octě. Mezi nejznámější thajské jídla je Pad Thai v první pětce seznamu. Lobo vytvořil lahodný uživatelsky přívětivý recept, díky kterému se jídlo velmi snadno připravuje, je doplněné praženými arašídy, a navíc ilustruje jak udělat báječný „Fold-Over Omelet Style“. Je to neuvěřitelně snadné a autentické.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1335 kJ
Energie (kcal)- 319 kcal
Tuky- 15 g z toho nasycené mastné kyseliny 1,9 g
Sacharidy- 36 g z toho cukrů 36 g
Bílkoviny- 7,6 g
Sůl - 3,3 g
paula_trilli Ověřená recenze
KladyVýborná chuť
ZáporyPoněkud nepříjemně to zapáchalo díky rybí omáčce.
Smažené nudle Pad Thai
Pad thai, phat thai nebo phad thai jsou smažené rýžové nudle, v Thajsku běžně prodávané na ulici, které si určitě zamilujete pro svou jednoduchou přípravu a skvělou chuť.