Směs pro přípravu tradiční Indické máslové omáčky Murgh Makhani.
Složení: drcená rajčata, sojový olej, cibule, česnek, sůl,cukr chilli, koriandr, brandy ocet. zázvor, byliny a koření, kajenský pepř, regulátor kyselosti E330.
Alergeny- Sója
Návod k přípravě 4 porce:
1. 3 lžíce másla zahřejte v hrnci na střední teplotu; přidejte cibuli a restujte 3 minuty.
2. Přidejte 110ml rajčatového pyré nebo nakrájených rajčat, 110ml vody, 110ml smetany a obsah balení.
3. Přidejte 450g nakrájené vepřové pečeně nebo kuřecí maso, odkryté duste na mírném ohni po dobu 20 minut,
nebo dokud obsah nezhoustne.
4. Přidejde smetanu nebo jogurt a podávejte horké.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 870 kJ
Energie (kcal)- 208 kcal
Tuky- 16 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,4 g
Sacharidy- 6,3 g z toho cukrů 6,2 g
Bílkoviny- 8,3 g
Sůl - 8,6 g
Vláknina- 4,2 g