Směs pro přípravu tradiční Indické pikantní omáčky vindaloo kari.
Složení: sojový olej, chilli, sůl, koriandr, rajčatový protlak, česnek, cukr, zázvor, sezamový olej, černý pepř, koření, hořčice, Tamarind.
Bez přidaných barviv a konzervantů.
Alergeny- sója, hořčice¨
Příprava: Indického Vindaloo Curry (4 porce)
. 1 balení indického Vindaloo curry koření
. 450 g vykostěného kuřecího masa, nakrájeného na větší kusy
. 1 polévková lžička rostlinného oleje
. 1 cibule, jemně nasekaná
. 1/2 šálku (110 ml) rajčatového pyré nebo nakrájených rajčat
. 1/3 šálku (75 ml) vody
. Mátové listy jako oblohu
Krok 1. Zahřejte olej v hrnci s nepřilnavým povrchem na středním ohni. Přidejte cibuli a koření a smažte asi 2 minuty.
Krok 2. Přidejte maso a míchejte 3 minuty. Přidéjte vodu a počkejte než začne vřít. Poté vmíchejte rajčatovém pyré nebo rajčata.
Krok 3. Snižte teplotu, zakryjte pokličkou a vařte 15 minut nebo do uvaření. Příležitostně promícháme. Ozdobíme oblohou a podáváme horké s rýží nebo chlebem.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1005 kJ
Energie (kcal)- 240 kcal
Tuky- 20 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g
Sacharidy- 9 g z toho cukrů 6,5 g
Bílkoviny- 2,3 g
Sůl - 13 g
Vláknina- 7,7 g
Alergeny | Hořčice, Sezam, Sója |
---|---|
Balení | 50 g |
Bílkoviny 100 g | 2,3 g |
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez korýšů, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez ryb, Bez vlčího bobu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Energie kcal | 240 kcal |
Energie kJ | 1005 kJ |
Kuchyně | Asijská, Indická |
Min.Trvanlivost | 05/2026 |
Sacharidy 100 g | 9 g |
Tuky 100 g | 20 g |
Vláknina 100 g | 7,7 g |
Země původu | Thajsko |
S.P. | 15A |
Kompl. Balení ks | 12 |
EAN | 8886390202024 |