Netroufáte li si sami na asijské speciality můžete vyzkoušet namíchané směsi ze kterých snadno uvaříte vaše oblíbené jídlo. Z této směsi uvaříte skvělou sladko-kyselou omáčku.
Návod na přípravu- Začněte smícháním 1 lžíce sójové omáčky s masem 300 g podle vašeho výběru, poté maso smažte na 1 lžící rostlinného oleje dokud nebude hotové. Přidejte 1 cibuli, papriku a další zeleninu podle vašeho výběru. Přidejte 60ml vody a vařte do změknutí zeleniny. Rozpusťte 30g směsi se 120ml vody a vmíchejte do pánve. Přidejte dle chuti kousky ananasu.
Složení- cukr, kukuřičný škrob, ocet, rajčata, hydrolyzovaný rostlinný protein (SOJOVÉ boby , kukuřice, mouka, maltodextrin), sojový olej, barvivo E150d, droždí, regulátor kyselosti: E330, koření (skořice, chilli, bílý pepř, hřebíček), sůl, protispékavé látky: E551 , E341, aroma.
Alergeny: Sója, obiloviny.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1555 kJ
Energie (kcal)- 367 kcal
Tuky- 1,4 g z toho saturované 0,7 g
Sacharidy- 85 g z toho cukrů 70 g
Bílkoviny- 2,5 g
Sůl - 4,5 g
Sladko kyselá omáčka
Objevte tajemství sladko-kyselých omáček. Zjistěte, jak je vyrobit a použít v různých pokrmech, od smažených jídel po nudle a dipy. Tento článek vám ukáže, jak přidat nové dimenze do vašich oblíbených jídel.