Recept na Aloo Choley

Aloo Choley je oblíbené indické jídlo, které kombinuje dvě základní suroviny: brambory (aloo) a cizrnu (choley). Toto jídlo má své kořeny v severní Indii, kde je často podáváno jako hlavní chod nebo jako součást většího svátečního menu. Aloo Choley je známé svou bohatou chutí, která je výsledkem kombinace aromatických koření a jemné textury brambor a cizrny. Toto jídlo je nejen chutné, ale také výživné, což z něj činí ideální volbu pro vegetariány i milovníky indické kuchyně.


 Suroviny:

- 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
- 1 šálek vařené cizrny (můžete použít konzervovanou)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 středně velká cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, nasekané nebo mletého česneku
- 1 lžička nastrouhaného zázvoru,mletého zázvoru 
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého chilli (dle chuti)
- 1 lžička garam masala
- Sůl podle chuti
- Čerstvý koriandr na ozdobu
- Citronové klínky k podávání

 Příprava:

1. Příprava brambor a cizrny: Pokud používáte sušenou cizrnu, namočte ji přes noc a poté uvařte do měkka. Pokud používáte konzervovanou cizrnu, důkladně ji propláchněte. Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.

2. Smažení cibule: V hluboké pánvi rozehřejte olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji, dokud nezměkne a nezíská zlatavou barvu.

3. Přidání česneku a zázvoru: Přidejte nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor. Smažte další minutu, dokud se neuvolní aroma.

4. Přidání koření: Přidejte mletý koriandr, kmín, kurkumu a chilli. Dobře promíchejte a smažte asi 30 sekund, aby se koření rozvonělo.

5. Přidání rajčat: Přidejte nakrájená rajčata a vařte, dokud se nerozpadnou a nevytvoří hustou omáčku.

6. Vaření brambor a cizrny: Přidejte nakrájené brambory a cizrnu do pánve. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Přidejte asi 1/2 šálku vody, přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud brambory nezměknou.

7. Dochucení: Jakmile jsou brambory měkké, přidejte garam masalu a sůl podle chuti. Dobře promíchejte a vařte další 2-3 minuty.

8. Servírování: Aloo Choley podávejte horké, ozdobené čerstvým koriandrem a s citronovými klínky na straně. Skvěle se hodí s indickým chlebem naan nebo rýží.

Aloo Choley je více než jen jídlo; je to cesta do srdce indické kuchyně, která vás okouzlí svou bohatostí chutí a vůní. Každé sousto je připomínkou tradic a pohostinnosti, které jsou v Indii tak ceněné. Ať už si toto jídlo vychutnáte s rodinou nebo přáteli, přinese vám radost a pocit sounáležitosti. Nechte se inspirovat a objevujte nové chutě, které obohatí váš kulinářský svět.

Pro rychlejší alternativu vám nabídneme instantní Aloo Choley 

recept aloo choley

Doporučené produkty1

Expedujeme do 24 hod.

Expedujeme do 24 hod.

Zboží skladem objednané do 12H v pracovní den zpravidla expedujeme ve stejný den. Objednávky po 12H případně o víkendu a svátcích jsou expedovány následující pracovní den.