Bami Goreng, Bakmi Goreng nebo Mie Goreng - to vše jsou názvy oblíbeného indonéského pokrmu ze smažených nudlí, kuřecího či jiného masa,krevet a chilli omáčky Sambal.
Složení: sušená zelenina 50% (cibule, pórek, červená paprika) koření 50% (sůl, cibule, česnek, kurkuma, galangal, zázvor, kmín, celer, palmový tuk, cukr, dextróza, kvasnicový extrakt, (maltodextrin, sůl, sója, pšenice), maltodextrin, přírodní aroma, dochucovače (E 621, E 635).
Alergeny: pšenice, sója, celer
Návod na přípravu:
1. Příprava- 25g koření zalejte 100ml vařící vody na 10 minut. Uvařte 400g pšeničných nudlí.
2. Osolte a opeřete 200g kuřecího nebo vepřového masa a smažte ho na oleji dokud nezhnědne.
3. Přidejte připravené koření, nudle a dobře promíchejte a orestujte.
4. Podáváme s chilli pastou a čerstvým salátem.
Nutriční hodnoty v 100 g
Energie (kJ) - 1123 kJ
Energie (kcal) - 268 kcal
Tuky - 3,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 2 g
Sacharidy - 52 g z toho cukry 15 g
Bílkoviny - 12 g
Sůl - 0,05 g