Kořenící směs s příchutí krevet Tay Ninh si v posledních letech získává celosvětovou popularitu. Více
Přestože provincie Tay Ninh nemá ani pobřeží, ani nejlepší druh krevet, je tamní krevetová sůl jednou z nejznámějších specialit. Podle tradice se směs nejčerstvějšího chilli a soli smaží na rozpálené pánvi bez přidání chemických látek. Kuchař musí být opravdu opatrný, aby výsledný produkt nebyl příliš vysušený nebo příliš mokrý. Po dokončení lze směs Tay Ninh s příchutí krevet a soli použít jako doplněk mnoha pokrmů, například čerstvého ovoce nebo rýžového koláče, zábalu z rýžového papíru atd.
Složení: Sůl 40%, zvýrazňovač chuti E621, chilli 15%, cukr, česnek, krevetový prášek 15%, barvivo: parika oleoresin E160c.
Alergeny: Korýši
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1030 kJ
Energie (kcal)- 246 kcal
Tuky- 3,7 g z toho saturované 1,8 g
Sacharidy- 41 g z toho cukrů 19 g
Bílkoviny- 12 g
Sůl- 40,8 g