Fazolky olivově zelené barvy chutí připomínají hrášek Více
Mungo jsou fazolky olivově zelené barvy které chutí připomínají hrášek. Na klíčení jsou vhodné pouze celé neloupané mungo fazole. Jsou zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny. Konzumují se vařené nebo naklíčené. Fazole mungo bývají často zaměňovány se sójou. Klíčky či výhonky užívané v asijské kuchyni jako sójové výhonky bývají naklíčenou fazolí mungo.
Tento typ není vhodný pro klíčení, je nutné je vařit minimálně 5 minut.
Před přípravou je třeba je nechat několik hodin namočené ve vodě, optimálně přes noc. Před vařením se doporučuje vodu slít a fazole vařit v čerstvé vodě, aby se odstranily látky způsobující nadýmání. Solí se až po uvaření, neboť vařením v osolené vodě by ztvrdly.
Balení | 400 g |
---|---|
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez korýšů, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez přidaného cukru, Bez přidaného glutamátu, Bez přidaných barviv, Bez ryb, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu, Bezvaječné, Bez přidaných konzervantů |
Kuchyně | Asijská |
Min.Trvanlivost | 09/2024 |
Země původu | Thajsko |
S.P. | 38C |
Kompl. Balení ks | 50 |
EAN | 8850521672215 |