Mungo jsou fazolky olivově zelené barvy které chutí připomínají hrášek. Na klíčení jsou vhodné pouze celé neloupané mungo fazole. Jsou zdrojem vápníku, hořčíku, železa, kyseliny listové, bílkovin, draslíku a vlákniny. Konzumují se vařené nebo naklíčené. Fazole mungo bývají často zaměňovány se sójou. Klíčky či výhonky užívané v asijské kuchyni jako sójové výhonky bývají naklíčenou fazolí mungo.
Tento typ není vhodný pro klíčení, je nutné je vařit minimálně 5 minut.
Před přípravou je třeba je nechat několik hodin namočené ve vodě, optimálně přes noc. Před vařením se doporučuje vodu slít a fazole vařit v čerstvé vodě, aby se odstranily látky způsobující nadýmání. Solí se až po uvaření, neboť vařením v osolené vodě by ztvrdly.
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez korýšů, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez ryb, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez sóji, Bez vlčího bobu, Bezvaječné |
---|---|
Kuchyně | |
Balení | 400 g |
Min.Trvanlivost | 01/2026 |
S.P. | 38C |
Kompl. Balení ks | 50 |
EAN | 8850521672215 |
Země původu |