Směs pro přípravu tradiční pikantní indonéské omáčky rendang kari.
Složení: červené papriky, sojový olej, cibule, galangal, česnek, sůl, šalotka, cukr, zázvor, citronová tráva, mletá kurkuma, koriandr, kmín, koření.
Bez přidaných barviv, konzervantů a glutamátu.
Alergeny- sója
Návod k přípravě
1.Rozehřejte 2 lžíce oleje na nepřilnavé pánvi a přidejte obsah balení. Míchejte 30 sekund.
2.Přidejte na kostičky nakrájené maso 450g/ hovězí nebo kuřecí nebo jehněčí/ a smažte 2 minuty.
3.Snižte teplotu, přidejte 440ml kokosového mléka. S pokličkou duste 30 minut.
4.Poté bez pokličky, za stálého míchání, vařte dalších 20 minut nebo dokud není maso měkké a omáčka téměř redukovaná.
5.Jako oblohu použijte kaffirové limetkové listy.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 772 kJ
Energie (kcal)- 185 kcal
Tuky- 14 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,1 g
Sacharidy- 11,2 g z toho cukrů 9,8 g
Bílkoviny- 1,8 g
Sůl - 7,3 g
Vláknina- 5 g