V asijské kuchyni je nepostradatelný, má jemnou, decentně kyselou chuť. Neobejdete se bez něj při přípravě sushi. Výborně dochutí rýžové saláty, maso a ryby. Výborný do marinád a zálivek. Ve srovnání s naším obyčejným kvasným lihovým octem je více sladký než kyselý.
Složení: rýžový extrakt 6,8%, voda, glukoza, alkohol, oligosacharidy, E330, kvasnicový výtažek.
Nutriční hodnoty na 100g
Energie- 168 kJ / 40 kcal
Tuky- 0 g
Sacharidy- 5 g z toho cukry 4 g
Bílkoviny- 0 g
Rýžový Ocet
Rýžový ocet je tajemstvím autentických asijských chutí! V našem článku zjistíte, jak ho využít při vaření, proč je ideální pro sushi a jak může obohatit vaše recepty. Přečtěte si, jak tento jedinečný ocet pozvedne vaše pokrmy na novou úroveň!
Černý rýžový ocet a ocet z hnědé rýže
Poznejte intenzivní chuť černého octa a octa z hnědé rýže, dvě speciality, které vnesou do vašich pokrmů bohaté chuťové tóny. Zjistěte, v čem se liší, a inspirujte se recepty, kde využijete jejich kouřové a oříškové tóny pro výjimečné marinády, omáčky a stir-fry pokrmy!