Tamarind je asijské ovoce sladko-kyselé chuti. Je známé také pod názvy indické datle, tamaryšek nebo kyselé datle. Toto ovoce se používá při přípravě čatní, rýžových pokrmů, zeleninových směsí a dalších asijských specialit. Dodá jídlu jedinečnou chuť, která vyniká kombinací sladkosti a kyselosti, čímž obohacuje tradiční asijské recepty.
Složení: Tamarind
Kuchyně | |
---|---|
Balení | 400 g |
Min.Trvanlivost | 05/2026 |
S.P. | 19B |
Kompl. Balení ks | 25 |
EAN | 8852646114007 |
Země původu | |
Dietní omezení |
Tamarind
Objevte fascinující svět tamarindu – plodu, který nejen že obohatí vaše pokrmy, ale také nabídne nečekané zdravotní benefity a zajímavé využití v tradiční medicíně i kosmetice. Přečtěte si, jak tato jedinečná ingredience spojuje kultury a vnáší do našich životů kousek historie a všestrannosti.
Hana
poradíte mi prosím jak používat?
Zákaznická podpora (Administrátor)
Dobrý den,
Základní úprava je následující. Tamarind společně s 250 ml vody a 100 g palmového cukru vložíte do hrnce a za občasného míchání dusíte 30 minut. Směs pak můžete dochutit kořením podle toho jakou kuchyni máte ráda. Indie - garam masala koření, římský kmín, mletý zázvor. Čína- zázvor, badyán, čínská směs pěti koření. Směs po dochucení propasírujete přes sítko případně cedník. Vlákninu vyhoďte a hotová pasta je připravena k použití případně k zamrazení. Koření není nutné, můžete udělat pouze základní pastu a kořenit později na základě konkrétního receptu. Cukr může být i třtinový.
U nás doma děláme pastu s více cukrem bez koření a výslednou pastu pak používáme jako džem na různé koláče nebo řezy s čokoládou a tvarohem. Tamarind je velmi kyselý a dodá sladkému pečivu zajímavý kontrast.