Tamarind je asijská luštěnina sladko-kyselé chuti. Je známá také pod názvy indické datle, tamaryšek, kyselé datle. Rozšířené je použití do čatní, rýžových a zeleninových jídel.
Složení: Tamarind
Balení | 400 g |
---|---|
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez hořčice, Bez korýšů, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez ryb, Bez sezamu, Bez sóji, Bez vlčího bobu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Kuchyně | Asijská, Indická, Indonéská, Thajská |
Min.Trvanlivost | 05/2026 |
Země původu | Thajsko |
S.P. | 19B |
Kompl. Balení ks | 25 |
EAN | 8852646114007 |
Hana
poradíte mi prosím jak používat?
Zákaznická podpora (Administrátor)
Dobrý den,
Základní úprava je následující. Tamarind společně s 250 ml vody a 100 g palmového cukru vložíte do hrnce a za občasného míchání dusíte 30 minut. Směs pak můžete dochutit kořením podle toho jakou kuchyni máte ráda. Indie - garam masala koření, římský kmín, mletý zázvor. Čína- zázvor, badyán, čínská směs pěti koření. Směs po dochucení propasírujete přes sítko případně cedník. Vlákninu vyhoďte a hotová pasta je připravena k použití případně k zamrazení. Koření není nutné, můžete udělat pouze základní pastu a kořenit později na základě konkrétního receptu. Cukr může být i třtinový.
U nás doma děláme pastu s více cukrem bez koření a výslednou pastu pak používáme jako džem na různé koláče nebo řezy s čokoládou a tvarohem. Tamarind je velmi kyselý a dodá sladkému pečivu zajímavý kontrast.