Červená pasta je pikantnější než zelená nebo žlutá varianta a je tedy vhodná především do ostřejších jídel. Dodá pokrmům výraznou pálivost a bohatou chuť, která obohatí vaše asijské speciality. Skvěle se hodí do kari, polévek, omáček nebo marinád pro maso a mořské plody.
Složení: červené chilli 20%, citronová tráva 19,4%, česnek 23%, sůl 14%, galangal 6,5%, kaffirová limetová kůra 1,3%, pepř 0,4%, šalotka 15,4%.
Příprava- 1/ Do 1 lžíce rostlinného oleje přidejte 50g pasty a promíchejte. Přidejte 240ml kokosového mléka a promíchejte. 2/ Přidejte 200g vegetariánských ingrediencí a přiveďte k varu. 3/ Přidejte 120ml vody a 120ml kokosového mléka a přiveďte opět k varu. 4/ Přidejte 100g zeleniny a vařte dokud není měkká. 5/ Přidejte 1,5 lžíce cukru a dochuďte dle chuti.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 474 kJ
Energie (kcal)- 101 kcal
Tuky- 0,7 g z toho saturované 0,2 g
Sacharidy- 15 g z toho cukrů 1,9 g
Bílkoviny- 4,4 g
Vláknina- 9,2 g
Sůl - 14,3 g