Pappadums jsou tenké plátky chleba, placky, které se tradičně podávají jako příloha v zemích, jako je Indie, Srí Lanka a Nepál. Výborné s čatní nebo indickým kari. Obvykle se smaží nebo pečou nasucho za vysoké teploty. Papadum chleba Swad připravíte v mikrovlnné mouce za 30 sekund.
Složení: Urad mouka (vigna mungo) 77%, voda, sůl, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, černý pepř 2%, kukuřičný olej, asafoetida. Tento produkt může obsahovat stopy siřičitanů, vajec, ořechů, hořčice, sezamu, mléka.
Návod k přípravě - V mikrovlnné troubě použijte nejvyšší výkon na 30 sekund. Na pánvi smažte v rozehřátém oleji 10 sekund každou stranu, nechte okapat a servírujte. Na rozpáleném grilu grilujte každou stranu 15 sekund dokud se nevytvoří bubliny a chleba dostane lehce hnědou barvu.
Skladování - Skladujte v na suchém místě. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 15 dní.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1230 kJ
Energie (kcal)- 294 kcal
Tuky- 0,6 g z toho saturované 0,2 g
Sacharidy- 51 g z toho cukrů 0 g
Bílkoviny- 19 g
Sůl - 5,6 g