SWAD Indický chleba Punjabi Papadum s černým pepřem 200 g
SWAD Indický chleba Punjabi Papadum s černým pepřem 200 g


Pappadums jsou tenké plátky chleba, placky, které se tradičně podávají jako příloha v zemích, jako je Indie, Srí Lanka a Nepál. Výborné s čatní nebo indickým kari. Obvykle se smaží nebo pečou nasucho za vysoké teploty. Papadum chleba Swad připravíte v mikrovlnné mouce za 30 sekund.
Složení: Urad mouka (vigna mungo) 77%, voda, sůl, černý pepř 3%, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný, kukuřičný olej, asafoetida. Tento produkt může obsahovat stopy siřičitanů, vajec, ořechů, hořčice, sezamu, mléka.
Návod k přípravě- V mikrovlnné troubě použijte nejvyšší výkon na 30 sekund. Na pánvi smažte v rozehřátém oleji 10 sekund každou stranu, nechte okapat a servírujte. Na rozpáleném grilu grilujte každou stranu 15 sekund dokud se nevytvoří bubliny a chleba dostane lehce hnědou barvu.
Skladování- Skladujte v na suchém místě. Po otevření skladujte v lednici a spotřebujte do 15 dní.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1241 kJ
Energie (kcal)- 297 kcal
Tuky- 0,6 g z toho saturované 0,2 g
Sacharidy- 53 g z toho cukrů 0 g
Bílkoviny- 18 g
Sůl - 6,1 g

Papadum
Zajímá vás, jaké tajemství se skrývá za touto tradiční plackou, která je oblíbená po celém světě? Přečtěte si náš článek, kde vás seznámíme s historií papadumu, jeho různými variantami a způsoby podávání. Naučte se, jak si tento lahodný kousek indické kuchyně připravit doma a objevte, jak může být ideálním doplňkem vašeho jídelníčku.