Panang kari je hustá krémová omáčka, slaná a nasládlá zároveň, lehce pálivá a s arašídovou příchutí. Nejčastěji se podává s rýží.
Návod k přípravě - smíchejte 50 g kari pasty se dvěma lžícemi rotlinného oleje. Mírně zahřívejte cca 1 minutu. Přidejte 600 ml kokosového mléka a míchejte cca 1 minutu. Přidejte 250 g vašeho oblíbeného masa a vařte dokud není měkké. Poté přidejte 4 lžíce palmového cukru, rybí omáčku popřípadě jiné vaše oblíbené koření. Na konci přidejte chilli papričky a listy kafírové limetky. Ozdobit můžete bazalkou. Podávejte s rýží.
Složení: 27 % sušené červené chilli, 20 % citronová tráva, 16 % šalotka, 15 % česnek, 10 % sůl, 5 % slupky mauricijské papedy, 5 % galangal, 1 % mletý kmín, 1 % koriandrová semínka
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 512 kJ
Energie (kcal)- 123 kcal
Tuky- 6,2 g z toho nasycené mastné kyseliny 3,5 g
Sacharidy- 11 g z toho cukrů 6,9 g
Bílkoviny- 3,4 g
Sůl - 14,2 g