Žlutá kari pasta se používá jako základ mnoha asijských pokrmů. Žlutá kari pasta je vzhledem ke složení blíže indické kuchyni.
Složení: sojový olej, šalotka, česnek, kmín, hořčice, zázvor, citronová tráva, chilli, krevetová pasta, sůl, koriandr.
Alergeny: sója, hořčice, korýši, ryby
Recept: (na 4 porce): Kokosové mléko 240 ml (1 šálek) zahřejte společně s kari pastou a smažte, dokud se nahoře neobjeví olej. Přidejte 250 g nakrájeného hovězího nebo kuřecího masa a smažte, dokud nebude maso měkké. Přidejte 240 ml vody (1 šálek) a přiveďte do varu. Přidejte nakrájené brambory a cibuli. Vařte až do chvíle, než jsou měkké. Přidejte rybí omáčku dle chuťi. Podáváme s vařenou rýží.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1410 kJ
Energie (kcal)- 340 kcal
Tuky- 26 g z toho nasycené mastné kyseliny 15 g
Sacharidy- 18 g z toho cukrů 0 g
Bílkoviny- 5,5 g
Sůl - 10,7 g
Alergeny | Hořčice, Korýši, Ryby, Sója |
---|---|
Balení | 50 g |
Bílkoviny 100 g | 5,5 g |
Dietní omezení | Bez arašídů, Bez celeru, Bez mléka, Bez měkkýšů, Bez ořechů, Bez sezamu, Bez siřičitanů, Bez vlčího bobu, Bezlepkové, Bezvaječné |
Energie kcal | 340 kcal |
Energie kJ | 1410 kJ |
Kuchyně | Asijská, Thajská |
Min.Trvanlivost | 01/2026 |
Sacharidy 100 g | 18 g |
Tuky 100 g | 26 g |
Země původu | Thajsko |
S.P. | 15B |
Kompl. Balení ks | 12 |
EAN | 8850030116125 |