Směs pro přípravu tradiční kantonské smažené rýže.
Složení: šalotka, sojový olej, sojová omáčka (voda, sojové boby, pšeničná mouka, cukr, sůl), rajčatový protlak sůl, česnek, cibule, tmavé sójové omáčky (cukr, sůl, voda, sojové boby, pšeničná mouka), pepř.
Alergeny- sója, lepek
Návod na přípravu 4 porce
1. Rozehřejte 3 lžíce oleje ve woku na středním ohni. Přidejte 1 nakrájenou cibuli, 100g krevet, šunky nebo slaniny a míchejte 3 minuty.
2. Přidejte 650g uvřené rýže a obsah balení, míchejte 2 minuty.
3. Rýži posuňte na kraj a smažte rozmýchaná vajíčka 1 minutu. Vmíchejte vajíčka do rýže.
4. Přidejte 100g mražené zeleniny a míchejte dokud není horká. Ozdobte nakrájeným červeným chilli a podávejte horké.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 694 kJ
Energie (kcal)- 166 kcal
Tuky- 13 g
Sacharidy- 9,2 g z toho cukrů 8,2 g
Bílkoviny- 2,9 g
Sůl - 16,3 g
Vláknina- 1,4 g