Klasický wok používaný v celé Asii. S plochým dnem a je tedy vhodný i na sklokeramické desky. Nevhodný pro indukci.
Před prvním vařením je třeba wok takzvaně vypálit. Pak bude jeho povrch dokonale nepřilnavý.
Doporučený postup: nový wok nejprve důkladně omyjte teplou vodou, saponátem a drsnější houbičkou, a to zevnitř i z venku. Dokonale suchý wok dejte rozpálit na plynový vařič. Povrch woku začne postupně měnit barvu. Otáčejte wokem tak aby se barva změnila na celém povrchu. Pak do woku nalijte asi dvě lžíce oleje a opatrně rozetřete po celém woku. Rozpálený olej se začne vypalovat. Pak nalijte další olej a nasypte do woku větší množství nakrájené zeleniny ( může být salát, zázvor, jarní cibulka ). Smažte do černa a mícháním zeleniny roztírejte olej po celém woku. Usmaženou zeleninu vyhoďte, wok nechte vystydnout a vytřete papírovým ubrouskem.
Mnoho názorných videí lze nalézt na youtube.com (how to seasonig wok):
https://www.youtube.com/watch?v=QCJWJz2Kw2I
https://www.youtube.com/watch?v=a783vEF2yYA
Vypálený wok nemyjte nikdy saponátem a nedávejte do myčky!
Upozornění! Bez vypálení woku nelze uznat jeho reklamaci co se týče přilnavosti povrchu woku (neboli pokud wok nevypálíte a bude se vám v něm lepit jídlo, tak to nelze reklamovat).
Materiál: plech a dřevo
Průměr: 33 cm