Tato omáčka se používá především pro Thajské jídlo kai look kuey. Za tímto účelem se nejprve vaří slepičí vejce, poté se smaží a poté se rozpůlí. Tuto omáčku lze navíc použít také například pro asijské omelety.
Složení: palmový cukr, tamarindová pasta 23%, rybí omáčka (extrakt ANCHOVY, sůl, cukr), glukózový sirup, voda, pálená šalotka, chilli, zvýrazňovač chuti: E621.
Alergeny- ryby
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 1320 kJ
Energie (kcal)- 320 kcal
Tuky- 4 g z toho saturovaný 2,8 g
Sacharidy- 68 g z toho cukrů 66 g
Bílkoviny- 2,1 g
Sůl- 3,1 g

Recept na Kai Look Kuey s Tamarindovou Omáčkou (Thajský styl)
Objevte chutě Thajska s tímto jednoduchým receptem na kuřecí rýžové knedlíky s osvěžující tamarindovou omáčkou. Ideální pro milovníky asijské kuchyně, kteří hledají rychlý a lahodný pokrm plný autentických chutí!

Tamarind
Objevte fascinující svět tamarindu – plodu, který nejen že obohatí vaše pokrmy, ale také nabídne nečekané zdravotní benefity a zajímavé využití v tradiční medicíně i kosmetice. Přečtěte si, jak tato jedinečná ingredience spojuje kultury a vnáší do našich životů kousek historie a všestrannosti.