Thajská ústřicová omáčka Maekrua je hustá tmavohnědá omáčka s výraznou chutí. Kvalitní ústřicová omáčka s vysokým podílem extraktu z ústřic. Ústřicová omáčka je hustá, tmavá omáčka používaná hlavně v asijské kuchyni. Vyrábí se z extraktu z ústřic, které se vaří do sirupové konzistence a následně se dochucují, obvykle sójovou omáčkou, cukrem a dalšími ingrediencemi. Má bohatou, slanou a lehce sladkou chuť s umami podtónem, který dodává pokrmům hloubku a výraznost.Ústřicová omáčka se skvěle hodí do stir-fry jídel, marinád, omáček a také na dochucení rýže nebo nudlí. V čínské a thajské kuchyni je často klíčovou přísadou a oblíbená je i pro svou schopnost zjemnit a zvýraznit chuť zeleniny, masa nebo mořských plodů.
Složení: 30% extrakt z ústřic, cukr, sůl, sójová omáčka, E211.
Alergeny- sója, pšenice, měkkýši
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 284 kJ
Energie (kcal)- 68 kcal
Tuky- 0,5 g
Sacharidy- 17 g z toho cukrů 11 g
Bílkoviny- 0,5 g
Sůl - 8,3 g
Vše o Ústřicové omáčce
Ústřicová omáčka patří k základním stavebním kamenům Asijské kuchyně. V tomto článku vám prozradíme její historii, výrobní postup a několik zajímavých tipů!