Směs pro přípravu tradiční Indickou kari omáčku Tikka Masala.
Složení: rajčatové pyré, cibule, sůl, zázvor, česnek, koriandr, chilli, pískavice, kmín, koření, paprikový extrakt, kurkuma.
Alergeny- Sója
Návod na přípravu 4 porce
1. 450g nakrájených kuřecích prsou marinujete 10 minut v 50ml bílého jogurtu a obsahu balení.
2. V pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a přidejte nakrájenou větší cibuli, míchejte než změkne. Přidejte marinované maso a
smažte 3 minuty.
3. Přidejte 110ml vody a přiveďte k varu. Duste 15 minut nebo do změknutí masa.
Servírujte s naan chlebem nebo rýží. Podávejte horké.
Nutriční hodnoty ve 100g
Energie (kJ)- 850 kJ
Energie (kcal)- 203 kcal
Tuky- 16 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,3 g
Sacharidy- 8,6 g z toho cukrů 5,5 g
Bílkoviny- 3,7 g
Sůl - 11,5 g
Vláknina- 7 g
paula_trilli Ověřená recenze
KladyOstřejší než bych u tikka masala čekala. Ale mám evropský jazýček.
Zápory